Prehrana, navade in rituali, spopadanje s stresom, psihologija odnosov, vadba, srečanja na nepozabnih dogodkih, aktivni vikendi, motivacijski pogovori in zgodbe uspešnih slovenk,..

Vse to te čaka samo v našem programu in sigurno ti bo uspelo postati to kar si si od vedno želela! Samozavestna in fit ženska, z zdravim odnosom do SEBE, svojega partnerja, prehrane ter nepremagljiva na vseh področjih – TOP ŽENSKA!

V našem programu, kjer ti bomo pomagali, da postaneš TOP ženska, bomo tako edinstveno združili vadbo, psihologijo ter prehrano, hkrati pa se bomo večkrat videli tudi v ŽIVO!

Ja, prav si prebrala, že 3.10. te čaka prvo srečanje v živo, kjer bodo z nami znane slovenske uspešne ženske, ki bodo s teboj delile svoje zgodbe ter nasvete!

Tega enostavno ne moreš zamuditi, če si pripravljena postati TOP ženska!

info@topzenska.si Stari trg 61, 8210 Trebnje
Image Alt

Borilni športi in samozavest

Borilni športi in samozavest

Lepo pozdravljena!

Velikokrat imam občutek, da ljudje name gledajo drugače. Ne zato, ker sem punca, ampak zato, ker se ukvarjam z borilnimi veščinami. Ko sem bila jaz majhna, so na vse to gledali drugače. Če si bil fant si lahko treniral karkoli. Fantje so seveda za vsak šport. Če pa si bila punca, si lahko gledala samo v smeri baleta ali pa mogoče razmišljala še o kakšnem hip-hopu, to pa je bilo načeloma to.

Želim povedati, da so se delale razlike, predvsem pa se je videlo stereotipno razmišljanje, da se pri takih fantovskih športih samo pretepajo. Še danes sem zelo hvaležna svojim staršem, ki sta poslušala mojo željo in me vpisala v malo šolo juda. Od prvega dne me nista nikoli silila, nikoli mi nista potrebovala reči naj grem na trening. Podpirala sta me od prvega dne. Na tekme sicer nista hodila z mano, ker sta menila da je to delo trenerja in da je delo staršev da me podpirata, kar pa sta počela doma.

Zavedala sta se, kakšno vlogo ima trener, s tem pa meni omogočala da postajam bolj samostojna, samozavestna in odraščam s športom. 13 let je minilo kot bi mignil, vmes pa sem se preizkusila še v drugi borilni veščini. Kickbox treniram še danes.

Se mi pa zdi, da iz leta v leto ljudje bolje sprejemajo borilne športe. Vse več staršev vpisuje svoje otroke v določene klube. Seveda so še kdaj kakšni pomisleki, ampak če veš kako in kaj stvari potekajo v klubih, se zato ne rabiš bati. Tako kot pri drugih športih, se otrok nauči stvari, ki jih bo potreboval za življenje. Od samozavesti do socializacije, nauči se družiti z ostalimi sovrstniki, prilagajati določenim stvarim, deliti stvari z drugimi, izboljšati koordinacijo in motoriko, predvsem pa se zabavati in uživati.

Pri starejši populaciji je stvar popolnoma podobna. Kot pri vseh stvareh, se tudi tu nikogar nikoli ne sili, da to počne. Marsikdo se v teh vodah ne najde, četudi gre LE za rekreacijo. Vsaka stvar ne leži vsakomur, zato pa čez življenje ugotoviš kam spadaš in kje se najdeš. Jaz se nikoli nisem našla pri baletkah in mažoretkah, jih pa z veseljem gledam, ker vem da je taka eleganca in usklajenost zelo težka in pomembna. Res jih spoštujem, zato pa sem vesela, da ljudje zastopijo tudi mene..

Kaj sem opazila pri sebi? Šport me je v teh 18ih letih naučil ogromno. Iz leta v leto sem bolj samozavestna, si zaupam in verjamem vase. S tem sem imela vrsto let kar velike težave. Ne glede na vse, sem še vedno punca z mehkim srcem, ampak ko pride do določene situacije se postavim na noge in pokažem zobe. Res sem se našla in ne menjam tega za nič na svetu. Sem borbena in samozavestna v pravilni situaciji, nisem pretepačka, ampak samo punca, ki se z največjim srcem ukvarja z borilnimi veščinami in se vedno bo. To je postalo  moje življenje.

Avtorica:

Veronika Grabnar